فهرست مطالب

مجله دیابت و متابولیسم ایران
سال چهاردهم شماره 5 (پیاپی 62، خرداد و تیر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فاطمه خوارزمی، نپتون سلطانی، منصور کشاورز صفحات 297-304
    مقدمه
    عوارض عروقی دیابت تا حد قابل توجهی تبدیل به یک مشکل بهداشت اجتماعی شده است. ما در این مطالعه نشان دادیم آیا منیزیم از طریق مهار کانال های کلسیمی و یا فعال کردن رسپتورهای آدنوزین سبب گشاد شدن عروق دیابتی می شود.
    روش ها
    در این مطالعه از 30 راس رت نژاد ویستار با محدوده وزنی 180-250 گرم استفاده شد. رت ها به پنج گروه تقسیم شده، سپس با تزریق mg/kg60 استرپتوزوتوسین داخل صفاقی دیابتی شدند. پس از 8 هفته حیوانات بیهوش شده و شریان مزانتریک فوقانی آن ها کانوله و بستر مزانتر ایزوله و با روش Macgragorپرفیوژ گردید، پس از سازش بافت با شرایط جدید، به محیط پرفیوژن فنیل افرین با دوزی که 75-70 درصد پاسخ انقباضی ایجاد کند اضافه گردید و سپس سولفات منیزیم در شرایط سالم و تخریب شده از دوز 0001/0 تا 1/0 مول اضافه شده و فشار پرفیوژن ثبت گردید. در گروه سوم منیزیم در حضور گلوتامیک اسید با دوز 1/0 میلی مول به محیط اضافه شد. در گروه چهارم و پنجم در حضور تئوفیلین با دوز 3/0 میلی مول در شرایط اندوتلیوم سالم و تخریب شده منیزیم به محیط اضافه گردید و فشار پرفیوژن ثبت شد.
    یافته ها
    منیزیم توانست سبب شل شدن بستر مزانتر در عروق دیابتی شود و تفاوتی بین پاسخ بستر مزانتر به منیزیم در حضور اسید گلوتامیک و عدم حضور آن وجود نداشت اما در حضور تنوفیلن با اندوتلیوم سالم و تخریب شده پاسخ شل کنندگی منیزیم کاملا متوقف شد.
    نتیجه گیری
    منیزیم توانست سبب شل شدن بستر مزانتر در عروق دیابتی شود و سازوکار عمل آن احتمالا از طریق بستن کانال های کلسیمی نبوده بلکه از طریق تاثیر بر روی گیرنده های آدنوزینی می باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، منیزیم، بستر مزانتر، استرپتوزوتوسین، کانال کلسیم، گیرنده های آدنوزینی
  • مرضیه هادوی، باقر لاریجانی، مصطفی قربانی، بابک عشرتی صفحات 305-314
    مقدمه
    استئوپروز شایع ترین بیماری متابولیک استخوان است که با کاهش توده استخوانی و افزایش شکنندگی آن همراه می باشد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه شیوع استئوپروز و دیسکوردنس تراکم استخوانی ستون فقرات با فمور در مردان بالای 50 سال و زنان یائسه در فاز1و3 آیموس و بررسی برخی از فاکتورهای دخیل می باشد.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی است که براساس اطلاعات مطالعات فاز 3 آیموس در شهرهای اراک و سنندج و فاز 1 آیموس در شهرهای تهران، مشهد، تبریز، شیراز و بوشهر انجام شده است. تعداد مردان بالای 50 سال و زنان یائسه به ترتیب در فاز 1 آیموس 868 و 685 نفر و در فاز 3 آیموس 295و397 نفر بودند که به صورت خوشه ایو تصادفی انتخاب شده اند. دانسیتومتری در ناحیه ستون فقرات و ران انجام گرفته است.
    یافته ها
    شیوع استئوپروز واستئوپنی در فاز 3 آیموس در مردان بالاتر از50 سال به ترتیب 32 و50 درصد بیشتر از فاز 1 آیموس 28 و3/ 49درصد بود که البته تفاوت آماری معناداری نداشت. در زنان یائسه در فاز 3 آیموس شیوع استئوپروز و استئوپنی در مقایسه با فاز1تفاوتی نداشت. شیوع دیسکوردنس تراکم استخوانی ستون فقرات با فمور نیز در مردان بالاتر از50 سال و زنان یائسه در فاز3 و1 تفاوتی نشان نداد در آنالیز رگرسیون لوجستیک (Logistic Regression)در هر دو گروه نمایه توده بدنی بالا و انجام ورزش در برابر استئوپنی و استئوپروز اثر محافظتی داشتند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد شیوع استئوپروز در گروه مردان با شیب بیشتری در حال افزایش است. تغییر شیوه زندگی و در راس آن فعالیت بدنی و تغذیه می تواند نقش مهمی در پیشگیری از پوکی استخوان داشته باشد و با توجه به شیوع دیسکوردنس ستون فقرات و فمور کماکان سنجش تراکم استخوان در دو سایت مختلف ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: استئوپروز، استئوپنی، دانسیتومتری
  • صدیقه خودسوز، سید جمال مشتاقیان صفحات 315-324
    مقدمه
    گیاهان برای درمان دیابت در سراسر جهان قرن هاست که مورد استفاده قرار می گیرند. بررسی های انجام شده، نشان داده است که دسته های متعددی از ترکیبات شیمیایی موجود در گیاهان به طور بالقوه در درمان دیابت موثر هستند. بادرنجبویه با اسم علمی Melissa Officinalisگیاهی از تیره نعناعیان است. در این مطالعه اثر عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه در پیشگیری از دیابت و همچنین اثر آن بر لیپیدها و لیپوپروتئین های سرمی در موش های صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه 25 موش صحرایی نر، با محدوده وزنی 250-200 گرم به طور نیمه تصادفی به پنج گروه پنج تایی تقسیم شدند. گروه1 (کنترل سالم)، گروه2 (کنترل دیابتی) و گروه های 3، 4 و5 به ترتیب عصاره با دوزهای20، 100 و 500 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن رت، به مدت 2 هفته روزانه از طریق گاواژ دریافت کردند و سپس با تزریق داخل صفاقی آلوکسان با دوز 120میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن رت، دیابت در حیوانات القا شد. به منظور اندازه گیری غلظت سرمی گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید، HDL و LDL خونگیری از رت ها انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از کاهش معنی دار میزان قندخون، کلسترول، تری گلیسرید و LDL در گروه های تیمار شده با عصاره هیدروالکلی بادرنجبویه بود (05/0p˂). علاوه بر این در گروه های تیمار شده، میزان HDL افزایش معناداری نسبت به گروه دیابتی یافته بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی نشان داد که عصاره بادرنجبویه می تواند به طور موثر در پیشگیری، کنترل و کاهش عوارض پیچیده دیابت استفاده شود. تاثیر این عصاره احتمالا به دلیل وجود فلاونوییدها و آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه است.
    کلیدواژگان: دیابت، آلوکسان مونوهیدرات، عصاره هیدروالکلی، بادرنجبویه، پروفایل لیپیدی
  • علیرضا کاشفی، جواد حدادنیا صفحات 325-336
    مقدمه
    زخم پای دیابتی (Diabetic foot ulcers) یکی از شایع ترین عوارض مربوط به دیابت است که بیش از 15 درصد افراد دیابتی را مبتلا می سازد. از سوی دیگر به دلیل مشکلات موجود در سیستم ایمنی بدن افراد دیابتی، ترمیم این زخم ها معمولا به کندی صورت می گیرد و این امر احتمال گانگرن شدن پا، قطع اندام و حتی مرگ را به طور چشمگیری افزایش می دهد. روش های مرسوم برای تشخیص نواحی در معرض زخم که بر اساس معاینه و لمس کردن پوست می باشند، معمولا نمی توانند تغییرات مربوط به یکپارچگی پوست را در زمان مناسب آشکار کرده تا از ایجاد زخم جلوگیری شود. بنابراین در سال های اخیر تصویر برداری حرارتی از اندام به عنوان یک روش جدید در تشخیص زودهنگام ناحیه در معرض زخم مورد توجه قرار گرفته است. این روش ها بر اساس مقایسه دمای کف پای چپ و راست برای شناسایی ناحیه التهاب صورت می گیرد.
    روش ها
    در این مطالعه از 25 نفر از شرکت کنندگان در آزمایشگاه پردازش تصویر دانشگاه حکیم سبزواری در شرایط استاندارد تصاویر حرارتی گرفته شده، سپس الگوریتمی کاملا خودکار به منظور مقایسه دقیق تصاویر حرارتی و استخراج نواحی پرحرارت از ماتریس دمایی برای مقایسه نظیر به نظیر درجه حرارت پای چپ و راست افراد به منظور شناسایی ناحیه دارای التهاب پنهان طراحی گردید.
    یافته ها
    سیستم پسشنهادی طراحی شده براساس تکنیک های پردازش تصویر و بینایی ماشین موفق به یافتن دو مورد التهاب در بین افراد شرکت کننده در این پژوهش شد. میزان دقت (Accuracy)، حساسیت (Sensitivity) و ویژگی (Specificity) الگوریتم به ترتیب برابر با 90%، 100%، 88% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    بر خلاف تحقیقات گذشته که بیشتر به صورت کیفی بر روی تصاویر حرارتی عمل می کردند، این مطالعه موفق به طراحی سیتمی کاملا هوشمند جهت مقایسه کمی نقاط نظیر به نظیر در کف پای چپ و راست افراد به منظور شناسایی ناحیه التهاب گردید. این در حالی است که به گفته محققان، زمانی که یک بیمار آزمایش مونوفیلمان (monofilament test) را حس نمی کند و نمی تواند دمای کف پای خود را متوجه شود، در واقع تنها روش پیش بینی و پیشگیری از ایجاد زخم پا در یک پای بدون حس، تشخیص تفاوت دما است که الگوریتم طراحی شده در این تحقیق به خوبی و با دقت، صحت و مقبولیت مناسب این خواسته را برآورده می کند.
    کلیدواژگان: زخم پای دیابتی، تصاویر حرارتی، تکنیک های بینایی ماشین
  • پیش بینی سازگاری روانی- اجتماعی با بیماری براساس ابعاد کانون کنترل سلامت در بیماران دیابتی نوع دو
    عبدالعزیز افلاک سیر، ساره رئوفی، جواد ملازاده، فرهاد خرمایی، اعظم فرمانی صفحات 337-344
    مقدمه
    کانون کنترل سلامت موضوعی مهم در بیماری دیابت است. اهداف پژوهش حاضر بررسی نقش کانون کنترل سلامت در پیش بینی سازگاری روانی- اجتماعی با بیماری و مقایسه سازگاری روانی- اجتماعی با بیماری و ابعاد کانون کنترل سلامت در مردان و زنان دیابتی نوع دو بوده است.
    روش ها
    تعداد 118 نفر به عنوان گروه نمونه به روش نمونه گیری در دسترس از بین بیماران دیابتی نوع دو که به کلینیک دیابت درمانگاه شهید مطهری شهر شیراز مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. افراد گروه نمونه با تکمیل پرسشنامه کانون کنترل سلامت و پرسشنامه سازگاری روانی- اجتماعی با بیماری در این پژوهش شرکت نمودند.
    یافته ها
    بر طبق نتایج این پژوهش، کانون کنترل سلامت درونی (001/0 P<، 30/0r=) و کانون کنترل سلامت خدا (05/0 P<، 18/0r=) با سازگاری روانی- اجتماعی با بیماری، همبستگی مثبت معنادار نشان دادند. همچنین کانون کنترل سلامت درونی، (01/0 P<، 28/0β =) سازگاری روانی- اجتماعی با بیماری را به صورت معناداری پیش بینی نمود. زنان و مردان تنها در بعد کانون کنترل سلامت شانس با یکدیگر تفاوت معنادار نشان دادند، به طوری که بیماران زن میانگین بالاتری را کسب کردند. همچنین میان زنان و مردان در سازگاری روانی- اجتماعی با بیماری تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بررسی یافته های این پژوهش نشان می دهد که کانون کنترل سلامت درونی و کانون کنترل سلامت خدا نقش بسزایی در سازگاری روانی- اجتماعی با بیماری ایفا می کند. بنابراین به روانشناسان و مشاوران پیشنهاد می گردد در درمان مشکلات روانشناختی بیماران دیابتی به ابعاد کانون کنترل سلامت توجه داشته باشند.
    کلیدواژگان: کانون کنترل سلامت، سازگاری روانی، اجتماعی با بیماری، دیابت نوع دو
  • رویا عسکری، محمدرضا حامدی نیا صفحات 345-356
    مقدمه
    اپلین حساسیت انسولینی را افزایش می دهد، اما ارتباط آن با تمرین های ورزشی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر تمرین های ترکیبی (مقاومتی، استقامتی) و استقامتی بر سطوح اپلین پلاسمایی و شاخص حساسیت انسولینی بود.
    روش ها
    45 دانشجوی داوطلب واجد شرایط (دارای نمایه توده بدنی 25 تا 30، سالم و غیرفعال)، به صورت تصادفی در سه گروه ترکیبی، استقامتی و کنترل تقسیم شدند. گروه های تمرینی 4 روز در هفته، طی 12 هفته تمرین کردند. در گروه ترکیبی، برنامه تمرینی شامل 2 روز در هفته از نوع استقامتی تناوبی از 5 تکرار دوهای 3 دقیقه ای شروع و در هفته های پایانی به 13 تکرار دوهای 3 دقیقه ای رسید (فواصل استراحت بین تکرارها 2-1 دقیقه و شدت 60 ا لی 80 درصد ضربان بیشینه قلب اعمال شد)، و 2 روز دیگر برنامه مقاومتی در 7 ایستگاه (قایقی، پرس پا، پروانه ای، باز شدن ساق پا، خم شدن ساق پا، خم و باز شدن ساعد) شامل 3 ست با 8 تا 12 تکرار (30 الی 60 ثانیه استراحت بین تکرارها و 90-60 ثانیه استراحت بین ست ها).گروه استقامتی تمرین هر 4 روز را مشابه بخش استقامتی در گروه ترکیبی انجام دادند. قبل و پس از 12 هفته، مقادیر اپلین، گلوکز انسولین، نیمرخ لیپیدی در گروه ها اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با آنوا یکسویه در سطح 05/0p< با نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام شد.
    یافته ها
    سطوح پلاسمایی اپلین در گروه های تمرینی نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشت (0001/0=p). مقادیر HDL-c در گروه های تمرینی نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری داشت (043/0=p)، شاخص حساسیت انسولینی مقادیر گلوکز و انسولین در بین سه گروه تفاوت قابل ملاحظه ای نداشت.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد 12 هفته تمرین ترکیبی و استقامتی سبب کاهش معناداری بر اپلین پلاسمایی شده و هر دو شیوه تمرینی HDL-c را افزایش داده و کلیه این تغییرات مستقل از تغییر شاخص حساسیت انسولینی رخ داده است.
    کلیدواژگان: اپلین، شاخص حساسیت انسولینی، اضافه وزن، تمرینات ترکیبی، تمرین مقاومتی
  • علیرضا صفرزاده، فخری برادران جم، الهه طالبی گرکانی، رزیتا فتحی صفحات 357-363
    مقدمه
    کالیکرین-7 (KLK7) سرین پروتئازی با ویژگی شبه کیموتریپسینی است که می تواند موجب گسستن زنجیره A و B انسولین شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر فعالیت ورزشی هوازی بر غلظت پلاسمایی کالیکرین-7 و شاخص مقاومت انسولینی در زنان غیرفعال با وزن طبیعی و دارای اضافه وزن می باشد.
    روش ها
    بیست و هشت زن غیرفعال 24 تا 60 ساله به طور داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت کردند و براساس نمایه توده بدن به دو گروه با وزن طبیعی (15 n=) و دارای اضافه وزن تقسیم شدند (13 n=). تمامی آزمودنی ها در برنامه 8 هفته ای تمرین هوازی فزاینده (شامل دویدن با شدت 40 تا 80 درصد ضربان قلب ذخیره) شرکت کردند. شاخص های پیکرسنجی (وزن، BMI، درصد چربی بدن)، متابولیک و غلظت پلاسمایی کالیکرین-7 در ابتدا و پایان برنامه تمرینی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    این برنامه تمرینی موجب کاهش معنی دار درصد چربی بدن (05/0> P) و افزایش معنی دار اکسیژن مصرفی بیشنه (05/0> P) در هر دو گروه شد. مقادیر پایه (پیش آزمون) غلظت پلاسمایی کالیکرین-7 در زنان دارای اضافه وزن در مقایسه با گروه با وزن طبیعی به طور معنی داری بالاتر بود (05/0> P). افزایش معنی دار غلظت پلاسمایی کالیکرین-7 پس از 8 هفته تمرین هوازی تنها در گروه زنان با وزن طبیعی مشاهده شد (05/0> P). ارتباط معنی داری بین تغییرات غلظت پلاسمایی کالیکرین-7 و تغییرات غلظت انسولین یا شاخص مقاومت به انسولین مشاهده نشد (05/0> P).
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی می تواند عامل موثری در افزایش سطوح پلاسمایی کالیکرین-7 در زنان غیرفعال باشد. داده های این پژوهش تائید کننده نقش کالیکرین-7 پلاسمایی در تغییرات مقاومت انسولینی نمی باشد.
    کلیدواژگان: تمرین ورزشی هوازی، کالیکرین، 7 پلاسمایی، مقاومت به انسولین، زنان دارای اضافه وزن
|
  • Fatemah Kharazmi, Nepton Soltani, Mansoor Keshavarz Pages 297-304
    Background
    Some studies showed that magnesium can prevent diabetes complications. The present study was designed to determine the role of calcium channels and adenosine receptors in Mg2+-induced relaxation in streptozotocin (STZ) induced diabetic rat's vessels.
    Methods
    Diabetes was induced by ip injection of 60 mg/kg STZ. Eight weeks after diabetes induction، superior mesenteric arteries were isolated and perfused according to the McGregor method. Prepared vascular beds were constricted with phenylephrine to induce 70–75% of maximal constriction. Mg2+ at concentrations of 10–4 to 10–1 M was added into the medium and perfusion pressure was recorded in intact and denuded endothelium. Glutamic acide (1 mM) and theophylline (1 mM)، were added into medium 20 min before phenylephrine administration with intact and denuded endothelium.
    Results
    Mg could decrease perfusion pressure. Mg-induced vasorelaxation was not suppressed in the presence of glutamic acid، but in the presence of theophylline vasorelaxation induced was totally suppressed.
    Conclusion
    From the results of this study it may be concluded that Mg2+-induced relaxation is not mediated by calcium channel، but adenosine receptors play a role in Mg2+-induced vasorelaxation.
    Keywords: Diabetes, mesenteric bed, calcium channel, adenosine receptors
  • Marziyeh Hadavi, Bagher Larijani, Mostafa Qorbani, Babak Eshrati Pages 305-314
    Background
    Osteoporosis is the most prevalent metabolic bone disease which is characterized by low bone mass and increased risk of fracture. The present study was conducted to assess the prevalence of osteoporosis and T-score discordance between femur and lumbar spine as well as their risk factors in a group of healthy postmenopausal women and men older than 50 years old based on Iranian Multicenter Osteoporosis Study data in phase 3 compared to phase 1.
    Methods
    This research is a cross-sectional study. 295 men and 397 women in IMOS 3 from Arak and Sanandag، and 868 men and 685 women from Tehran، Mashad، Tabriz، Shiraz and Bushehr were recruited based on randomized cluster sampling
    Results
    osteoporosis and osteopenia prevalence in men were 32% and 50% respectively، which were more in IMOS 3 compared to IMOS 1 (28% and 49. 3%) but no statistical significance was noticed p=0. 258. In postmenopausal women there were no difference in osteoporosis and osteopenia prevalence between IMOS 3 and IMOS1. There were no difference in discordance prevalence in IMOS 3 compared to IMOS 1. Logistic regression analysis revealed body mass index and physical activity had protective role against osteoporosis and osteopenia.
    Conclusion
    It seems osteoporosis in men has greater rate compared to women. Lifestyle changes especially physical activity and nutrition can play a significant role in the prevention of osteoporosis. And based on T-score discordance between femur and lumbar spinebperforming BMD at two different sites is necessary for the Iranian population.
    Keywords: Osteoporosis, Osteopenia, densitometry
  • Sedighe Khodsook, Seyed Jamal Moshtaghian Pages 315-324
    Background
    plants have been used in treatment of diabetes mellitus (DM) all over the world for centuries. Studies have indicated that، numerous classes of chemical compounds found in plants are potential effective in the treatment of diabetes. Lemon balm (Melissa officinal is) is a member of Lamiaceae family. In this study، were studied the effect of Melissa officinal is hydroalcoholic extracts in the prevention of diabetes and its effect on serum lipids and lipoproteins in rats.
    Methods
    Inthisstudy25male rats، weighing200-250grams were semi-randomly divided into5groups of 5 each. Group1 (control)، group2 (diabetic)، and groups3، 4and5، respectively extract with doses20، 100and500 mg/Kg/BW، for a period of two weeks every day through were gavaged and then diabetes was induced by way of intra peritoneal injection of alloxan at a dose120mg/kg WB. Blood from rats was performed in order to measure the serum concentrations of glucose، cholesterol، triglycerides، HDL and LDL.
    Results
    The results indicated a significant decrease (P<. /. 5) in levels of blood sugar، cholesterol، triglycerides and LDL in rats treated with the extract of Melissa officinal is. In addition، significant increase (P<. /. 5) in HDL level were observed in treating rats in comparison to the diabetic group.
    Conclusion
    The results of this study indicated that the Melissa officinal llis extract may be used effectively in preventing، controlling and attenuating the complications of DM. This effect can be due to the presence of flavono ides and their antioxidant features in these plant.
    Keywords: Diabetes, Alloxan monohydrate, Hydro alcoholic extract, Melissa Officinal is, Lipid profile
  • Alireza Kashefi, Javad Haddadnia Pages 325-336
    Background
    Diabetic foot ulcers are one of the most common complications of diabetes that affect more than 15 percent of diabetic people. In the other hand، due to problems in the immune system of diabetic patients، these ulcers are often slow to take hold and this dramatically increase the risk of gangrene، amputation and even death. Conventional methods to identify vulnerable areas to ulcers that are based on the examination and palpation of the skin، this usually can’t reveal changes of integrity of the skin at the right time to prevent the ulcers. Therefore in recent years، thermal imaging from the body as a new method to early diagnosis has been considered to be as a ulcers area. This method is based on comparing the left and right feet‘s temperature to identify areas of inflammation occurs.
    Methods
    In this study from 25 participants feet’s thermal images were taken in the Image Processing Laboratory، University of Hakim Sabzevari at standard conditions and Then The algorithm is fully automatic order to compare the thermal image accurately and extraction of passionate area from the temperature matrix for correspondent comparison of left and right feet‘s temperature Is designed to identify areas of hidden inflammation.
    Results
    The proposed system is designed based on image processing and computer vision techniques، Able to find two cases of inflammation were among the participants in the study. The accuracy، sensitivity and specificity of the algorithm، respectively equal of 90%، 100% and % 88 achieved.
    Conclusion
    Unlike past researches that is more for the quality of their action on the thermal images، we managed to design quite a smart system that quantitatively comparing peer to peer parts of the left and right people’ planetary، in order to identify the inflammation area. While the researchers said that when a patient does not feel the monofilament testing and couldn’t noticed the temperature of his/her soles of his/her feet، In fact، the only method to prediction and prevention of creating ulcers in a foot without sense، is detecting the temperature difference، that designed algorithm in this research well and accurately، makes meet The authenticity and acceptability of this demands.
    Keywords: Diabetic foot ulcers, thermal image, computer vision techniques
  • PREDICTION OF PSYCHOSOCIAL ADJUSTMENT TO ILLNESS BASED ON HEALTH LOCUS OF CONTROL DIMENSIONS IN TYPE 2 DIABETIC PATIENTS
    Abodulaziz Aflakseir, Sare Raoofi, Javad Mollazadeh, Farhad Khormaei, Azam Farmani Pages 337-344
    Background
    Health locus of control is an important variable in diabetes. The aims of the present study were to investigate the role of health locus of control in predicting psychosocial adjustment to illness and compare psychosocial adjustment to illness and dimensions of health locus of control among male and female type 2 diabetic patients.
    Methods
    One hundred and eighteen patients were recruited via convenience sampling method from type 2 diabetic patients who were referred to the Shahid Motahari diabetes clinic in Shiraz. The participants filled Multidimensional Health Locus of Control (MHLC) and Psychosocial Adjustment to Illness Scale (PAIS).
    Results
    The results indicated that there were significant positive correlations between psychosocial adjustment to illness and internal health locus of control (r=. 30، P ≤. 001) and God health locus of control (r=. 18، P ≤. 05). Internal health locus of control (β=. 28، P ≤. 01) significantly predicted psychosocial adjustment to illness. There were significant differences between male and female diabetic patients on the basis of chance health locus of control. Female patients got higher scores on chance health locus of control. Moreover، there were no significant differences between male and female diabetic patients on the basis of psychosocial adjustment to illness.
    Conclusion
    The findings highlighted that internal health locus of control and God health locus of control play significant role in psychosocial adjustment to illness. Therefore، it is recommended that psychologists and clinicians take the dimensions of health locus of control into considerations in the treatment of psychological problems of diabetic patients.
    Keywords: health locus of control_psychosocial adjustment to illness_type 2 diabetes
  • Roya Askari, Mohammad Reza Hamedinia Pages 345-356
    Background
    Apelin increases insulin insensitivity but its correlation with exercise training has less been taken in to consideration. The aim of this paper was to evaluation the effect of combined (resistance، endurance) and endurance training on plasma Apelin and in insulin sensitivity.
    Methods
    Forty -five volunteered students of eligible (BMI: 25-30،Health and inactive) were randomly divided into three groups، combined، endurance and control. The trainedgroups were trained forfour days per week، during 12 weeks. In combined group، endurance interval training was performed fromfivereplication with three minutebeginningand in final weeks reached to thirteen replications of 3 minutes with resting time of 1 to 2minutes. Intensity was 60-80% HRmax and resistance training planning: 2days per week،7 stations (Boat،leg press،buttreflys، Knee extension and flexion، forearm flexion and extension) 8-12 replication، resting time between the intervals and sets consequently: 30-60، 60-90 second. The endurance group was trained with the same endurance section of combined group. Pre and post weeks، plasma Apelin،glucose and lipid profiles were measured in groups. Data were analyzed by One Way - Anova،significant level was P≤0/05، using SPSS، ver 18.
    Results
    Plasma Apelin decreased significantly compared with the control group (P=0/0001). In training groups، HDL-c had in the training group increased compared with the control group (P= o/o43). Insulin Insensitivity wasnt different among groups (P≥0/05).
    Conclusion
    This paper showed that 12 weeks of combined or Endurance training had significantly decreased plasma Apelin and both training groups had an increase in their HDL-c but all of the exchanges were free of insulin sensitivity.
    Keywords: Apelin, Insulin insensitivity index, overweight, Combined training, resistance training
  • Alireza Safarzade, Fakhri Baradaran-Jam, Elahe Talebi-Garakani, Rozita Fathi Pages 357-363
    Background
    kallikrein 7 (KLK7)، a serine protease with a chymotrypsin-like specificity، is able to cleave human insulin in the A- and B-chain. The aim of this study was to investigate the effects of aerobic exercise training on plasma KLK7 concentration and insulin resistance index (HOMA-IR) in normal and overweight sedentary women.
    Methods
    Twenty-eight sedentary women، aged 24-60 years، voluntary participated in this study and according to body mass index status divided into normal (n=15) and overweight (n=13) groups. All subjects completed an 8-week progressive aerobic exercise training program (running with 40- 80% Heart rate reserve). Metabolic and Anthropometric (body weight، BMI، body fat percentage) parameters in addition to plasma KLK7 concentrations were measured at baseline and end of training program.
    Results
    Body fat percentage significantly decreased (P<0. 05) and maximum oxygen consumption increased (P<0. 05) by this training program in both training groups. At baseline، plasma KLK7 concentration in overweight women was significantly higher compared with normal weight group (P<0. 05). Plasma KLK7 concentrations significantly increased after 8-week aerobic exercise training only in normal weight group (P<0. 05). Changes in plasma KLK7 concentrations were not correlated with changes in insulin concentration and insulin resistance index (P<0. 05).
    Conclusion
    Aerobic exercise training could be an effective factor to increase plasma KLK7 concentration in sedentary women. These data do not support a role of plasma KLK7 in insulin resistance alterations.
    Keywords: Aerobic exercise training, Plasma Kallikrein, 7, Insulin resistance, Overweight women